به گزارش روابطعمومی دانشگاه، دکتر پیمان صالحی معاون پژوهشی وزارت علوم ۱۹ شهریور در ارتباط مجازی با مراسم افتتاحیه این کنفرانس گفت: تجهیزات آزمایشگاهی در کنار نیروی انسانی متخصص از زیرساختها و اولویتهای اولیه و اصلی برای فعالیتهای پژوهشی در کشور است.
وی با بیان اینکه نیاز اصلی برای تولید مقاله، تجهیزات آزمایشگاهی است، تصریح کرد: شرکتهای دانشبنیان تجهیزات آزمایشگاهی با فناوریهای جدید در کشور تولید میکنند و به بازارهای صادراتی خوبی رسیدهاند.
صالحی با بیان اینکه باید در زمینه تجهیزات آزمایشگاهی بیشتر هزینه کنیم، ادامه داد: تلاش میکنیم از ظرفیتهای صندوق توسعه ملی منابعی برای خرید تجهیزات تأمین کنیم؛ اما فعلاً نهایی و قطعی نشده است.
معاون پژوهشی وزارت علوم بیان کرد: شبکه ملی آزمایشگاهی مصوبه شده است و آییننامه این شبکه بهزودی در کمیسیون دائمی وزارت نهایی و ابلاغ خواهد شد و این شبکه بار مالی جدید برای دولت ندارد.
دکتر اسماعیل چمنی سرپرست دانشگاه محقق اردبیلی هم گفت: امروز پیشرفت کشورها از مسیر آزمایشگاهها میگذرد و نیاز انسان به تجهیزات جهت رفع نیازها و تولید علم بیشازپیش ضرورت یافته است.
وی اضافه کرد: باید با تلاشهای خود در حوزه تجهیزات آزمایشگاهی موجب شکوفایی بیشتر نظام و انقلاب اسلامی در عرصه فناوریهای نوین باشیم.
سرپرست دانشگاه محقق اردبیلی با بیان اینکه باید تلاش کنیم به اهداف علمی این کنفرانس برسیم، اظهار کرد: همزمان با این کنفرانس کارگاههای آموزشی و نمایشگاه هم برگزار خواهد شد.
دکتر داود سیفزاده معاون پژوهش و فناوری دانشگاه محقق اردبیلی هم در این مراسم گفت: در دو سال گذشته دهها کنفرانس ملی و بینالمللی در این دانشگاه برگزار شده است؛ اما این کنفرانس در دو سال گذشته اولین کنفرانسی است که کاملاً حضوری برگزار میشود.
وی با بیان اینکه اولین کنفرانس ملی تجهیزات و فناوریهای آزمایشگاهی در شیراز و دومین دوره این کنفرانس به میزبانی دانشگاه شهید بهشتی برگزار شده و دانشگاه محقق اردبیلی میزبان سومین دوره این کنفرانس است، ادامه داد: در این کنفرانس دو هدف را پیگیری میکنیم که اولین هدف ارائه آخرین دستاوردهای علمی و دومین هدف ارتباط چهرهبهچهره و مستقیم مسئولان و فعالان این حوزه است.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه محقق اردبیلی اظهار کرد: ۲۵ شرکت در نمایشگاه این کنفرانس شرکت کرده و ۲۱۰ مقاله هم به دبیرخانه این کنفرانس ارسال شده بود.
دکتر احمد آقایی رئیس انجمن تحقیقات آزمایشگاهی ایران هم گفت: هدف از تشکیل این انجمن برقراری ارتباط سازنده علمی، تخصصی، تحقیقاتی و آموزشی و تبادل نظر بین متخصصان و فعالان آزمایشگاهی کشور و ایجاد زمینههای همکاری و هماهنگی لازم بین فعالان و متخصصان رشتههای مختلف آزمایشگاهی در راستای استفاده بهینه از سرمایههای انسانی و تجهیزاتی کشور است.
وی اضافه کرد: برقراری ارتباط سازنده علمی، تخصصی، تحقیقاتی و آموزشی و تبادل نظر بین متخصصان و فعالان آزمایشگاهی کشور، ایجاد زمینههای همکاری و هماهنگی لازم بین فعالان و متخصصان رشتههای مختلف آزمایشگاهی در راستای استفاده بهینه از سرمایههای انسانی و تجهیزاتی کشور، تلاش در راستای ارتقای فرهنگ شبکهسازی آزمایشگاههای علمی کشور و رفع موانع دستیابی به هدف ذکر شده، توجه ویژه به فرهنگسازی در زمینه بهداشت، ایمنی و محیطزیست (HSE) و استانداردسازی آزمایشگاهی، برگزاری دورههای آموزشی مختلف بهمنظور ارتقای دانش کارشناسان آزمایشگاهها و کارگاههای علمی و تمامی فعالان آزمایشگاهی کشور و نیز برگزاری سمینارها و کنفرانسهای علمی مرتبط در سطح ملی و بینالمللی، ایجاد ارتباط مؤثر با انجمن و نهادهای مرتبط در سطح بینالمللی
تشکیل کارگروهها و کمیتههای علمی و تخصصی در حوزههای مختلف آزمایشگاهی با همکاری و مشارکت اعضای انجمن، همکاری مؤثر و سازنده با تمامی انجمنهای علمی مرتبط که بهنوعی با آزمایشگاهها و کارگاهها سروکار دارند در خصوص ارتقای سطح کیفی آزمایشگاههای علمی کشور از جمله اهداف و مأموریتهای این انجمن است.
یادآور می شود در حاشیه این کنفرانس، نمایشگاه تجهیزات، مواد و صنایع وابسته آزمایشگاهی در دانشگاه محقق اردبیلی افتتاح شد.
اساتید محترم، متخصصین و دانشجویان به اطلاع می رساند که
با اتکاء به یاری خداوند مهربان، دانشگاه محقق اردبیلی سومین کنفرانس ملّی تجهیزات و فناوریهای آزمایشگاهی را در روزهای 19 و 20 شهریور ماه 1401 برگزار میکند. همچنین برگزاری کنفرانس به صورت ترکیبی (حضوری/مجازی) خواهد بود.
نحوه شرکت در جلسات مجازی کنفرانس: شرکت در بخش مجازی برای همه متقاضیان رایگان است. پلتفرم مجازی مورد استفاده، پلتفرم بومی اسکایروم است که نیازی به نصب نرمافزار ندارد. روی آدرس اتاق کلیک نموده و به عنوان میهمان وارد اتاق شوید. آنگاه میتوانید برای خود نام انتخاب کنید. جهت پرسش در جلسات، شرکتکنندگان با بالا بردن دست (آیکون دست در سمت چپ بالای صفحه) میتوانند اجازه صحبت بگیرند و مدیر جلسه صدای آنان را فعال میکند، همچنین همه شرکتکنندگان میتوانند پرسشها و نکات خود را بصورت متنی در حین جلسه وارد کنند.
لینک افتتاحیه و اختتامیه سومین کنفرانس ملّی تجهیزات و فناوریهای آزمایشگاهی:
https://www.skyroom.online/ch/technologyuma/umalab2022
لینک پانل های تخصصی سومین کنفرانس ملّی تجهیزات و فناوریهای آزمایشگاهی:
https://www.skyroom.online/ch/technologyuma/panel
لینک کارگاههای آموزشی
1. روش های نوین اندازه گیری میدان جریان در کانال های باز
https://www.skyroom.online/ch/technologyuma/workshop1
2. نحوه تحلیل الگوهای پراش پرتوایکس و الگوهای SAED در تصاویر TEM به عنوان روش های مکمل
https://www.skyroom.online/ch/technologyuma/workshop2
3. معرفی کامپیوتر کوانتومی و اهمیت استفاده از آن در آزمایشگاه های مرکزی
https://www.skyroom.online/ch/technologyuma/workshop3
4. آشنایی با کمپانی NMR QoneTec و راه حل به روز رسانی دستگاههای قدیمی NMR
https://www.skyroom.online/ch/technologyuma/workshop4
5. شنایی با الزامات استاندارد ISO/IEC 17025 و آشنایی با استاندارد سازی محصولات فناور و دانش بنیان
https://www.skyroom.online/ch/technologyuma/workshop5
6. الزامات قانونی HSE صنایع و واحدها از حیث قوانین و مقررارت سازمان حفاظت محیط زیست
https://www.skyroom.online/ch/technologyuma/workshop6
7. روش های آزمون شیمیایی و میکروبی محصولات سالم غذایی و عسل
https://www.skyroom.online/ch/technologyuma/workshop7
8. معرفی روشهای مختلف اندازه گیری جذب سطحی برای بررسی خصوصیات فیزیکی و شیمیایی سطح مواد نانو ساختار
https://www.skyroom.online/ch/technologyuma/workshop8
9. رامان نیمه تخصصی (شامل قسمت تجربی طیف گیری رامان)
https://www.skyroom.online/ch/technologyuma/workshop9